Etherische oliën

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën {ook wel essentiële oliën genoemd} zijn aromatisch geconcentreerde plantenextracten. Ze worden verkregen door stoomdestilatie, koud persen of het aftappen van hars. Een etherische olie is een natuurprodukt. Het is vrij van chemische en/of synthetische geur- of kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Er is een beperkt aantal destileerbedrijven die de oliën kunnen produceren.

Etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen, gewonnen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Zij worden ook wel ‘de levensenergie van de natuur’ genoemd. Ze zijn het hart en de ziel van de plant. Er wordt al duizenden jaren gebruik gemaakt van ‘de medicijnen die de natuur ons geeft’. Door de jaren heen zijn er steeds meer chemische produkten ontwikkeld, waardoor we de natuurlijke producten uit het oog zijn verloren. Gelukkig beseffen veel mensen inmiddels dat het gebruik van chemische middelen lang niet altijd nodig is. Vaak is er een alternatief mogelijk op basis van essentiële oliën. Omdat de oliën zo puur zijn, is meestal een enkele druppel voldoende om het gewenste effect te bereiken.

Zijn essentiële oliën wondermiddelen?

Een etherische olie is geen wondermiddel. Wel kunnen de oliën ondersteunend werken. Een bijkomend voordeel is dat ze geen {negatieve} bijwerkingen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *